sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kuoritaan, pilkotaan, syödään, siivotaan

Välillä tuntuu, että elämä pyörii tällä hetkellä pelkän ruoan tai sen valmistuksen ja tähteiden siivoamisen ympärillä. Aamulla heti ensimmäisenä laitan Aarnille aamiaista, eli pilkon hedelmää ja kurkkua sopivan kokoisiksi paloiksi ja lämmitän puurorieskan mikrossa. Sen jälkeen kehitän itsellenikin jotain syötävää. Sitten istutaan aamiaispöytään ja ruokailun päätyttyä siivotaan sotku. Ja sitä on paljon! (Vähemmän kuitenkin kuin mustikalla maustetun riisipuuron syömisen jälkeen...) Sama toistuu päivän kaikkien aterioiden yhteydessä. Onneksi joka kerta ei tarvitse kuitenkaan alusta asti tehdä kaikkea, vaan voi ottaa jääkaapista valmiiksi kypsennettyjä palasia ja lämmittää vain ne uudelleen. Vaikka ruokaa ei koko ajan tarvitsekaan tehdä, on se mielessä kuitenkin usein. Olen vielä niin innoissani tästä touhusta, että jatkuvasti mietin mitä kaikkea uutta Aarni voisi seuraavana maistaa.

Näin alkuvaiheessa ruokaa menee vielä paljon lattialle (eli koirille), joten sitä pitää olla valmiina melko paljon jotta edes pieni osa menisi vatsaan asti. Kerralla pystyn valmistamaan maksimissaan kolmen päivän ateriat, joten välillä on päiviä jolloin ruokaa ei tarvitse tehdä ollenkaan (aamu- ja iltapalan pilkkomista lukuunottamatta). Minusta ruuan laittaminen on kuitenkin mukavaa, enkä olisi tähän hommaan ryhtynytkään jos en nauttisi kokkailusta muutenkin. :)
Kesäkurpitsat ja perunat uuniin, porkkanat ja kukkakaalit aikuisten keiton päälle höyrystymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti