perjantai 18. tammikuuta 2013

Puurorieskaa!


 Sormiruokaillessa ei voi välttyä sotkulta. Mutta se sotku, mikä syntyy kun antaa puolivuotiaan syödä puuroa itse, on ihan omaa luokkaansa. Onneksi luin jostain, että puurosta voisi tehdä myös rieskoja. Meillä kyllä kokeiltiin puuron syömistä sekä käsin että lusikalla (lusikka tietenkin Aarnin omaan käteen), mutta muutaman kerran siivottuani aamupuuron keittiön (ja vähän olohuoneenkin) ympäristöstä ja löydettyäni kovettunutta puuroa pitkäkarvaisen koiramme turkin uumenista päätin, että olisi aika kokeilla jotain muuta. Riisipuuro muuntui helposti vähemmän sotkuisiksi rieskoiksi, jotka maistuvat hyvin pikkuruokailijallemme.

Aarni ei ole saanut vielä muita viljoja kuin riisiä ja tattaria. Rieskat syntyvät siten, että teen riisipuuron paketin ohjeen mukaan, sekoitan valmiiseen puuroon vähän kookosöljyä, tattarijauhoja ja raastettua omenaa tai päärynää, taputtelen satsista rieskoja pellille ja paistan niitä 200 asteessa reilun vartin. Nämä säilyvät hyvinä jääkaapissa muutaman päivän, joten aamulla tarvitsee vain lämmittää rieskaa puoli minuuttia mikrossa ja aamiainen on valmis.

3 kommenttia:

  1. Haukkaako Aarni tuosta kiekosta, vai murusteletko palasia?

    VastaaPoista
  2. Imeskelee ja murustaa pieniksi paloiksi joita sitten kauhoo suuhunsa, ja kai sitä vatsaankin asti menee. :) Nämä on tosi pehmeitä rieskoja, jotka siis hajoavat pieneksi helposti.

    VastaaPoista
  3. Täytyykin kokeilla :) Meillä puurosta yökitään kovin.

    VastaaPoista