sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Päristelyä ja pinsettiotteen harjoittelua

Aarni on tänään seitsemän kuukautta vanha. Merkkipäivänsä kunniaksi poika esitteli aamiaisella äidille miten hienosti pinsettiote on jo hallinnassa. Pientä hienosäätöä toki vielä tarvitaan, mutta tosi taitavasti Aarni käsittelee pieniä palasia. Harjoittelu tekee mestarin, ja harjoitella Aarni todella haluaa! Välillä isommat ruoan palat eivät kiinnosta ollenkaan, vaan mielenkiinnoon kohteena ovat ne kaikista pienimmät muruset.

Pinsettiotteen harjoittelua Talk muruilla ja mustikoilla
Toinenkin tapa on tullut mukaan ruokailuhetkiin - päristely. Sitä tehdään kyllä muuallakin, mutta erityisen hauskaa se tuntuu olevan ruokapöydässä. Ensin suu täyteen ruokaa, sitten vähän päristellään. En usko viime päivinä ruokaa menneen kovin paljon vatsaan asti, sillä kaikki lentää päristellessä ulos. Päristelyn lisäksi Aarnilla on tapana hakata ruokaa muussiksi kädellään. Ehkä hän haluaa pilkkoa isommat palaset pieniksi, jotta voi harjoitella pinsettiotetta. :) Jokatapauksessa syöminen ei todellakaan ole ollut se ykkösjuttu ruokapöydässä viime aikoina.
Pärrrrrristelläääään!!!
Muutenkin tässä on ollut käynnissä jonkinlainen suvantovaihe. Aloittaessamme sormiruokailun olin hämmästynyt miten nopeasti poika oppi käsittelemään ruokaa suussaan ja käsissään. Jo parin viikon harjoittelun jälkeen Aarni katseli tarkkaavaisesti käsissään olevaa hedelmä- tai vihannespalaa, käänteli ja tutkaili joka suunnasta kunnes vei palasen suuhunsa. Hän todella söi ruokaa, ja äiti oli ihmeissään. Nyt otetaankin sitten takapakkia, eikä syöminen ole tällä hetkellä niin kiinnostavaa Aarnin mielestä. Ainakaan niin kiinnostavaa kuin kaikki muu, mitä ruokapöydässä voi tehdä!

7 kk :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti