keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kalamiehen eväät


Sormiruokailun yksi ajatus on, että koko perhe voi syödä samaa ruokaa eikä vauvalle siis tarvitse valmistaa omia ruokia. Tämä tietenkin vain siinä tapauksessa, että muu perhe syö terveellisesti ja monipuolisesti. Näin alussa Aarnin vasta totutellessa syömiseen ei saman ruoan valmistaminen ole aina mahdollista. Pikkuhiljaa ajattelimme kuitenkin alkaa tarjota pojalle samaa ruokaa kuin itsekin syömme, Aarnille tietenkin suolattomana ja maidottomana tässä vaiheessa. Tulee varmasti itsekin syötyä terveellisemmin, kun pojalle ei halua mitä tahansa tarjota. Tähän mennessä ruokavaliomme on kyllä ollut suurimmaksi osaksi terveellinen, mutta vähän liian usein meillä on ollut pizzapäiviä. Mutta saahan niitäkin joskus olla. :)

 Tässä ensimmäinen yhteinen ruokamme, eli muikkuja ja perunaa. Äiti ja isä söivät ruisjauhoilla leivitettyjä, voissa paistettuja muikkuja sekä perunamuussia, Aarni söi kookosöljyssä paistettuja muikkupihvejä (ruodot otettiin tietenkin pois) ja uuniperunaveneitä. Maistui pojalle todella hyvin, tästä taisi tulla uusi suosikkiruoka!

2 kommenttia:

  1. Meillä on kans tehty "avokadopastaa" ja näytti maistuvan! Meillä on 6/12 syntynyt tyttönen :)Lusikkaharjoittelut on jo kovasti käynnissä, mielentilasta riippuen menee joko mallikkaasti suuhun tai sitten lusikkaa paukutetaan ja viskellään lattialle:silloin kun se on lastattu täyteen. Persiljaa pitänee itsekin laittaa pihveihin, oon unohtanut koko yrtin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Meillä onkin sitten aika saman ikäiset sormiruokailijat. :) Mun täytyy kokeilla tuota avokadopastaa uudelleen, koska edellisellä kerralla siitä ei maistunut oikestaan kuin se avokado, pastasta tyyppi ei oikein innostunut. Mekin ollaan aloitettu lusikkaharjoitukset nyt uudelleen puuron kanssa, ja yllättävän hyvin se sujuu. Itse olen huomannut, että usein lusikkaa aletaan paukutella pöytää vasten siinä vaiheessa, kun ruoka ei enää maita. Persiljasta sen verran, että itse tykkään siitä kovasti rautapitoisuutensa takia. Aarni ei ole vielä saanut lihaa, joten persilja on mukava raudan lähde. Toisaalta tissimaitoa menee vielä sen verran paljon, että tuskin tässä mistään anemiasta on pelkoa. Persilja on huippu yrtti kuitenkin muutenkin kuin vain raudan takia. :)

    VastaaPoista