maanantai 18. maaliskuuta 2013

Porkkana-linssipihvit


Nämä eivät maistuneet poitsulle ensimmäisillä kerroilla, mutta myöhemmin pihvit ovat osoittautuneet aika hyviksi. Uusiin makuihin tottuminen vie siis aikansa. Ohje on Omin sormin suuhun -kirjasta, mutta lisäsin mukaan hieman chiliä ja alkuperäisen ohjeen vehnäjauhot korvasin tattarilla. Näitä pihvejä syö koko perhe. Äitin ja iskän annos tarjotaan kermaviilikastikkeen kanssa.

1 dl punaisia linssejä
4 isoa porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
3 rkl tattarijauhoja
2 rkl limemehua
0,5 dl tuoretta hienonnettua korianteria
pieni chili
oliiviöljyä

Huuhtele linssit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta porkkanat, silppua sipuli ja valkosipuli. Sekoita kasvikset linssien kanssa. Riko sekaan kananmunat ja lisää jauhot, korianteri, chili ja limemehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sivele leivinpaperi öljyllä. Muotoile taikina pihveiksi ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti