keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kasvisruokia

Vihreää kasvissosekeittoa ja riisikakkua
Tofu-tomaattikastiketta ja lemppari-perunaveneitä
 Viikonlopun lihapläjäyksen jälkeen on hyvä syödä taas kasvispöperöitä vähän aikaa. Maanantaina syötiin koko perhe tofu-tomaattikastiketta ja riisiä (Aarni söi annoksensa perunalla, kun tykkää siitä niin kovasti) ja tänään tarjolla on vihreää kasvissosekeittoa.

Tofu-tomaattikastike

paketti maustamatonta tofua
puolikas kesäkurpitsa
sipulia
pari valkosipulinkynttä
tetra suolatonta tomaattimurskaa (tölkkisäilykkeitähän ei käsittääkseni suositella näin pienille, mutta onneksi tomaattimurskaa löytyy pahvitetroissakin suolattomana, esimerkiksi Pirkka luomu tomaattimurska)
chiliä ja suolaa aikuisten annokseen

Pilko kesäkurpitsa ja sipuli sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista pannulla öljyssä. Lisää kuutioitu tofu ja jatka hetki paistamista. Lisää tomaattimurska, valkosipuli ja mausteet. Anna hautua hetki.

Vihreä kasvissosekeitto

litra vettä
suolaton kasvisliemikuutio
yksi purjo
puolikas kesäkurpitsa
parsakaali (400g)
pari perunaa
kolme valkosipulinkynttä
persiljaa, basilikaa tai muuta yrttiä
suolaa sekä loraus kermaa aikuisten annokseen

Pilko kasvikset ja perunat pieneksi. Keitä liemikuutiolla maustetussa vedessä pehmeiksi. Survo sauvasekoittimella soseeksi ja lisää lopuksi yrtit. Kun pienimmän ruokailijan osuus on otettu talteen, lisää vielä suolaa ja kermaa aikuisten osuuteen.

Sosekeittoa on helppo syödä riisikakkuun dipattuna.


1 kommentti: